“Mahabhárata: la gran guerra del clan de los Bháratas” presentació en el Saló del Còmic

Al Saló del Còmic de Barcelona va tenir presència al programa d'activitats la presentació oficial del còmic "Mahabhárata: la gran guerra del clan dels Bháratas", l'adaptació a vinyetes il·lustrades del que podríem considerar com "la Ilíada India", la gran epopeia de la cultura hindú. La presentació es va dur a terme mitjançant una taula rodona que va ser moderada per Joseba Basalo, i que va comptar amb la presència del seu il·lustrador i guionista Miguel Gómez "Gol" i l'editor del còmic Álvaro Enterría.

L'obra, dividida en tres volums d'entre 50 i 60 pàgines, és el resultat de prop de 6 anys de treball, des de l'inici de recerca sobre l'obra original, passant per l'escriptura del guió, la il·lustració i finalment l'edició duta a terme per Álvaro Enterría juntament amb l'editorial Indica, de la mà de José J. d'Olañeta.

La història principal d'aquest treball és una lluita dinàstica pel tron ​​de la capital Hastinapura del regne del clan Kuru. Les dues branques primeres de la família que participen en la lluita són els Káuravas (els fills de Kuru, la branca major de la família), i els Pándavas. La lluita culmina a la gran batalla a Kurukshetra, de divuit dies, que els Pándavas guanyen al final. El Mahabhárata acaba amb la mort del déu Krisná i el final de la seva dinastia, i l'ascens dels germans Pándavas a un planeta celestial juntament amb els déus.

Segons han comentat els seus responsables, "Mahabhárata" no és una història de tòpics i amb personatges plans, és una història amb matisos, plena de lletra i completament amb un to adult, però que el seu motiu és precisament per apropar al públic que desconegui l'obra original aquesta història tan important per a la cultura hindú. I res millor per fer-ho que amb la comoditat que ofereix al lector llegir un còmic, sent així molt més accessible.

D'altra banda, han comentat el fet que una gent que no té la nacionalitat hindú, dibuixi i editi un còmic sobre un producte cultural tan rellevant per als indis com és el "Mahabhárata". És estrany al capdavall, i segons van explicar els seus responsables caldrà esperar a veure la reacció que tindran en rebre'l. En tot cas la cultura hindú és força diferent de la musulmana i són una gent que els agrada que s'interessin des de fora per la seva cultura, com si fos un orgull.  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris