[Crítica] SPARE PARTS - Andrew Thomas Hunt, 2020

 

-DIRECCIÓ: Andrew Thomas Hunt

-GUIÓ: David Murdoch, Svet Rouskov

-ANY: 2020

-DURACIÓ: 91 min.

-PAÍS: Canadà

-MÚSICA: Wade MacNeil, Andrew Gordon Macpherson

-FOTOGRAFIA: Pasha Patriki

-REPARTIMENT: Julian Richings, Michelle Argyris, Emily Alatalo, Jason Rouse, Kiriana Stanton, Chelsea Muirhead, Ryan Allen, Kathryn Kohut

-PRODUCCIÓ: Raven Banner Entertainment






Un dels fundadors de Raven Banner Entertainment, Andrew Thomas Hunt, s'aventura ara amb Spare Parts, pel·lícula de gladiadores punks amb armes annexades als braços. Aquest plantejament, potser més propi d'un còmic on tot el que és extremat té cabuda, preval un espectacle violent, gore i macarró per sobre de la coherència del relat. Un espectacle punk divertit que els fans del gènere no es poden deixar perdre.

Spare Parts és sèrie B passada de rosca, on s'abusa de "fucks", ràbia i sang. Com dèiem abans és un còmic fet realitat, protagonitzada per quatre noies punk que després de fer un concert en un bar de motoristes acabaran presoneres en una comunitat que organitza combats de gladiadors. El més curiós és que les noies, abans de començar a lluitar, se'ls ha annexat uns braços artificials en què es poden adherir diferents armes per a l'hora de lluitar.

Tot aquest argument està treballat a ritme de música punk i amb unes noies guerreres que són pur temperament. Tot absurd i meravellós alhora. Però Spare Parts acaba patint un dels problemes habituals d'aquest tipus de pel·lícules, que és l'esgotament del factor sorpresa en el seu tram mitjà, i el públic ho nota. Aquesta baixada en la intensitat de la pel·lícula s'aprecia després del primer combat a la sorra, que és quan la pel·lícula comença a aprofundir més en les relacions personals, amb els seus conflictes de grup i rivalitats, i tot combinat paral·lelament amb altres combats a la sorra que generen regust a redundant. A més, les decisions que prenen els personatges no acaben de ser del tot creïbles.

La posada en escena d'aquesta comunitat que suposadament adora un Déu està liderada per l'Emperador (Julian Richings). Està situada en un abocador de ferralla, i és la ferralla la que dóna forma a la sorra. Després també hi ha les zones d'entrenament, habitacions i presons. Poc més. Spare Parts és una pel·lícula més barata del que sembla. I és que la posada en escena llueix, es veu underground, com de peli amb futur postapocalíptic de pacotilla, però el joc de llums i les armes de metall ho fan tot lluït. La música, la violència i uns personatges femenins atractius, però guerrers i titelles, ho fan tot que moli.

Això no obstant, millor no fer-se gaires preguntes sobre aquest Déu, aquest emperador, la col·laboració de la policia, la localització... i en general de tot allò exposat, perquè no hi ha respostes. La força de Spare Parts resideix precisament en aquesta idea desgavellada, però de plantejament moló.

Spare Parts és una pel·lícula punk. Sals de la sala amb la pujada, amb ganes d'hostiar-te amb el primer imbècil que se't creua. I això és el punk! Res no importa, lluita per tu i trepitja els altres. És la missió d'aquestes gladiadores del segle XXI que a cada frase afegeixen un "fuck", després t'escupen a la cara i finalment et parteixen per la meitat el crani. Spare Parts és una salvatjada molt entretinguda, acolorida i rabiosa, amb moments més encertats que d'altres, però és innegable que aconsegueix captar l'atenció de l'espectador.  

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris