[Crítica] TIGRE CALLEJERO - Ivan Mulero, 2021


-DIRECCIÓN: Ivan Mulero

-GUIÓ: Ivan Mulero (basat en el còmic d'Ertito Montana)

-ANY: 2021

-PAÍS: Catalunya

-REPARTIMENT: Óscar Fernández, Anaïs Valley, Albert Sirvent, Jordi Reverté, Ricardo Cerezo, Sara Leal, Natasha Duran

-FOTOGRAFIA: Albert Bové

-PRODUCCIÓ: Anaïs Valley

-MÚSICA: Jc H Bosquet






Un antiheroi urbà armat amb un casc de moto i un bat de beisbol ha cobrat vida de la mà del cineasta Ivan Mulero. Baralles, ciència-ficció i màfia formen part del contingut de Tigre Callejero, basada en el còmic homònim d'Ertito Montana.

"Tigre Callejero", recordeu aquest nom -i títol-. Pocs directors amb només 3.500 euros de pressupost poden arribar a parir una pel·lícula tan presumible. Per qui no la conegui, tracta sobre un antiheroi que té la intenció de plantar cara al crim organitzat que impera a Ciutat Nam. La màfia està liderada per Cabeza Huevo, algú que no és humà.

La història se centra en una estratègia per derrotar Cabeza Huevo (Jordi Reverté) a puntades de peu, cops de puny i intel·ligència, generant un entramat de traïcions, aliances i situacions inversemblants. I com que el bon cinema d'acció aquí les hòsties fan mal. Si bé és cert que el repartiment d'actors es nota en general poc professional, cal reconèixer que es desenvolupen molt bé en aquestes escenes de lluita, destacant l'actor que interpreta el Tigre, un immens Óscar Fernández. Val a dir que aquestes escenes no serien igual sense un reforç musical metàl·lic que acompanya les imatges i aporta adrenalina a les baralles. Collons, a cas ningú ha sentit ganes de barallar-se en acabar la pel·lícula?

Però més enllà de l'acció, Tigre Callejero és, sobretot, cinema de ciència-ficció. L'entramat narratiu que inclou reptilians ha requerit la inclusió d'uns efectes especials digitals que sens dubte donen el joc, i això inclou naus espacials amb alienígenes i algunes caracteritzacions d'altres planetes. També no passa desapercebut un humor que funciona, especialment l'escena del Cinema X, gràcies en gran part per uns personatges amb carisma i que en alguns casos estan molt ben interpretats, especialment la d'Albert Sirvent com a Jusk.

L'experiència basada en l'acció, l'humor i la fantasia que planteja la pel·lícula és satisfactòria i el públic en gaudirà. Però què ens explica la pel·lícula? Tigre Callejero va néixer com a sèrie de cinc episodis i finalment ha acabat sent una pel·lícula. És aquí on més flaqueja l'obra, a la conversió a llargmetratge. Notem un cert caos narratiu en el desenvolupament de la història, amb segments excessivament independents entre ells perquè en realitat originalment eren capítols, i la unificació s'ha realitzat amb un farciment que no aconsegueix cohesionar bé la història i els personatges fent un conjunt irregular. Tampoc hi ajuda la presència d'actors extres irrellevants com Octavi Pujades, altres amb escassa presentació com Paloma Negra o altres desaprofitats com Lajenny.

Però malgrat imperfeccions, Ivan Mulero ha aconseguit amb Tigre Callejero un important pas endavant després dels seus curts d'acció Hoy me ha pasado algo muy bestiaOrion. T'han agradat aquests curts? Si és que sí, Tigre Callejero l'has de veure. Aquest és un projecte de més envergadura tot i ser una pel·lícula petita, que sap com entretenir i l'executa de meravella. Riuràs, al·lucinaràs, fins i tot alguna estona t'incomodarà la seva violència. No oblidis les crispetes.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris