Alexandra (Andrea Trepat) a 'La Paradoja de Antares' |
El debut al llargmetratge del director català es podrà veure al Festival de Sitges 2022 dins la secció Noves Visions.
Estem sols a l'univers? El director català Luís Tinoco intenta donar resposta a la qual és una de les grans preguntes de la humanitat. Ho farà en el seu debut al llargmetratge, a la titulada 'La Paradoja de Antares', després d'haver dirigit diversos curtmetratges i haver participat en un centenar de produccions com a supervisor de VFX.
Aquest drama científic està protagonitzat Alexandra (Andrea Trepat), una científica que treballa en un observatori de ràdio astronomia i que un dia fent guàrdia de nit detecta un estrany senyal que podria respondre a la pregunta de si els humans estem sols a l'univers. L'Alexandra té poc temps per a rastrejar el senyal, i quan es disposa a iniciar el procés rep un missatge de la seva germana: al seu pare està a punt de morir a l'hospital. No li queden més de dues hores de vida.
'La Paradoja de Antares' es desenvolupa en temps real i en un únic escenari durant els seus 100 minuts de duració, tenint a l'actriu Andrea Trepat (Gran Hotel) com a única protagonista. En aquest temps el seu personatge lliura una lluita interna contra les seves pors i sentiments més profunds, mentre s'esforça contra rellotge per a desxifrar aquest senyal desconegut que podria ser extraterrestre.
En un segon pla també hi consten al repartiment Aleida Torrent, Jaume de Sans, David Ramírez, Jan Dumont, Ferran Vilajosana, Dermot Arragan, Christian Avilés, Luís de Sannta, Edu Gibert i Helena Carrión.
També hi és el youtuber científic Quantum Fracture (José Luís Crespo) -amb més de 3 milions de seguidors-, fent una escena introductòria a l'inici del film plantejant les preguntes i dilemes sobre els quals es desenvolupa la trama de la pel·lícula. Segons Tinoco “L'acció de “La Paradoja de Antares” no només transcorre en un entorn científic, sinó que planteja transcendentals preguntes i dilemes de caràcter científic i filosòfic, unes qüestions que es plantegen indirectament, però d'altres de forma directa, com les que el youtuber del canal de ciència pregunta a l'Alexandra a l'inici de la pel·lícula.”
I és que per a Luís Tinoco 'La Paradoja de Antares' no és un film de ciència-ficció, sinó de “ciència”. La justificació és deguda al fet que en l'actualitat existeixen nombrosos projectes S.E.T.I. (Search for Extra Terrestrial Intelligence) duts a terme per científics i experts que intenten donar resposta a si hi ha vida fora del planeta Terra.
Pòster oficial |
L'empresa productora fundada pel director és Onirikal Studio, i aquesta produeix la pel·lícula. El rodatge es va fer a Mataró en llengua castellana.
No menys important és que el compositor musical Arnau Bataller és el creador de la Banda Sonora. Ha treballat en més de 85 films, entre els quals destaquen 'REC', 'Mediterrani', la sèrie de TV3 'Polseres Vermelles', i la recent 'Way Down' de Jaume Balagueró.
Luís Tinoco ha estat nominat a un Premi Goya i a dos Premis Gaudí. És expert en animació 3D i efectes visuals, i ha participat a grans produccions de Hollywood com 'Interstellar' i 'Hellboy' (Neil Marshall). També ha dirigit tres curtmetratges, destacant 'Caronte', aconseguint 65 premis internacionals i més de 200 seleccions.
Tràiler oficial:
Font: Web oficial
0 Comentaris