Sitges 2024 celebrarà el 92è aniversari de 'Freaks, la parada dels monstres'


El primer convidat confirmat del Sitges 2024 és Mike Flanagan, que rebrà el premi Màquina del Temps.




Sitges 2024 pren cos


El 57è Festival de Sitges ha donat el tret de sortida amb la mostra del pòster oficial i l'explicació de la línia mestra que seguirà l'edició. El millor festival del cinema fantàstic del món ja compta els mesos i dies per celebrar una edició que esdevindrà del 3 al 13 d'octubre a Sitges.

L'efemèride d'enguany que inspira el pòster de l'edició és 'Freaks, la para dels monstres' (1932) de Tod Browning, un clàssic rodat en blanc i negre que celebra el seu 92è aniversari. Un any més, l'agència CHINA ha estat l'encarregada de dissenyar el pòster del Sitges 2024, plasmant en una imatge l'essència monstruosa del film de Browning. Ho han fet mostrant un retrat facial d'una cara deforme i aplicant-li químics per sobre tot simulant les emulsions del cel·luloide com s'ha fet històricament al cinema. El resultat de la metàfora -segons l'agència publicitària- és “el poder transformador del cinema i la por del que és diferent.” Per tant, una metàfora que parla de la cosa diferent, del que no reconeixem i a vegades excloem, però que, en canvi, a Sitges sempre se celebra tot creant una comunitat cinèfila atípica al circuit de festivals mundial.

El pòster del Sitges 2024 és una creació del fotògraf Mikel Bastida, que amb la seva feina el festival torna a apostar per l'impacte visual en pòster parlant aquest cop sobre la monstruositat com a altre tipus de bellesa. I és que, el públic de Sitges, sempre acaba abraçant la nova bellesa: estranya i misteriosa.




Mike Flanagan, gran convidat del Sitges 2024


El director de cinema Mike Flanagan serà el gran convidat del Festival de Sitges 2024. Un cineasta consagrat des de fa una dècada com un dels grans talents del gènere, essent com una força creativa incansable, tant des de les tasques de direcció, escriptura, muntatge i producció.

Les seves pel·lícules i sèries de televisió per a plataformes han creat un ric ecosistema de propostes terrorífiques i emocionants, cridant l'atenció d'un públic massiu d'arreu del món i creant alhora un culte cap al seu cinema que el converteixen en un cineasta diferencial. Un autor que ha sabut adaptar amb èxit autors com Stephen King, Edgar Allan Poe i Henry James, tot creant una filmografia envejable que va des d''Absentia' (2011) a ‘La caiguda de la casa Usher’ (2023), passant per ‘Oculus: El espejo del mal’ (2013), ‘Somnia: Dentro de tus sueños’ (2016), ‘Ouija: El origen del mal’ (2016), ‘La maledicció de Hill House’ (2018), ‘Doctor Sueño’ (2019), ‘Misa de medianoche’ (2021) o ‘El club de la medianoche’ (2022).

Per tota aquesta filmografia que parla per si sola del seu talent, el Festival de Sitges concedirà el premi Màquina del Temps a Mike Flanagan. La resta de convidats que visitaran Sitges del 3 al 13 d'octubre s'aniran coneixent a mesura que s'apropi l'esdeveniment.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris