30 Manga Barcelona: un aniversari de luxe




Autors japonesos com Naoki Urasawa (Yawara!) i Hiroshi Nagahama (Uzumaki) visitaran el Manga Barcelona en la seva 30ª edició.




30 anys de Manga Barcelona


Enguany, el saló del manga de Barcelona, conegut avui com a Manga Barcelona, celebrarà la seva 30ª edició amb nombroses novetats que prometen fer les delícies dels fans del còmic i l'animació japonesa. Un primer tast de què està per venir s'ha donat a conèixer en una conferència feta avui per Meritxell Puig, la directora del saló, per a revelar els primers convidats i explicar com serà el cartell oficial de l'edició.

Per sobre de tot, destaca el nom del convidat d'honor d'enguany: Naoki Urasawa. Per a qui no li soni el nom, segur que es situa millor si lo expliquem que és el creador dels mangues Yawara! (conegut a Catalunya com a "Cinturó Negre"), MONSTER i 20th Century Boys. La seva presència al saló no es limitarà a la visita, sessió de signatures i conferències, sinó què, també, serà l'encarregat de crear el cartell del 30 Manga Barcelona. El seu disseny serà presentat al setembre.

El 30 Manga Barcelona se celebrarà del 5 al 8 de desembre a Fira de Barcelona. La venda d'entrades començarà a finals de juliol.

Meritxell Puig ha remarcat la necessitat de planificar un Manga Barcelona ple d'energia i amb propostes a l'alçada de l'efemèride "fa 30 anys fer un saló del manga semblava una idea arriscada, però hi havia el convenciment que s'havia de fer. Ara s'ha demostrat que va ser un encert, aquests 30 anys suposen la consolidació absoluta d'aquesta proposta, que estreny encara més els vincles de l'esdeveniment amb les editorials, institucions i, per descomptat, el Japó".



Rècord d'autors japonesos convidats


Més sorpreses en forma de convidats. Amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Exteriors del Japó i les editorials japoneses i espanyoles, s'ha creat el Manga Festival, una iniciativa que reuneix fins a 8 autors/autores de manga que visitaran la capital catalana. Així doncs, podrem comptar amb Kamome Shirahama (Atelier of Witch Hat), Yuka Fujikawa (Mushoku Tensei), Aka Akasaka (Oshi no Ko), Mengo Yokoyari (Oshi no Ko), Shinichi Ishizuka (Blue Giant), Number 8 (Blue Giant), Juan Albarrán (Matagi Gunner) i Agasawa Kocha (Tú y yo somos polos opuestos).

La presència d'aquests autors anirà lligada amb una exposició de shikishi, les típiques làmines que es fan servir al Japó per a signar autògrafs.

Però, la cultura d'otaku no es limita al manga, sinó també a l'anime. El Manga Barcelona també fa un esforç per portar a Barcelona animadors japonesos, com Hiroshi Nagahama (actualment treballant en l'adaptació a l'anime d'Uzumaki de Junji Ito) i Sung-hoo Park i Yann Le Gall, professionals que han treballat en l'anime de Jujutsu Kaisen entre moltes altres obres.

Pel que fa a l'Auditori Manga Barcelona, espai on es projecten diferents pel·lícules i sèries d'anime, per ara es poden confirmar les projeccions de Blue Giant i la nova pel·lícula del Detectiu Conan: The Million Dollar Pentagram, que es projectarà en català.



Uzumaki, la minisèrie anime


El director d'animació Hiroshi Nagahama (Mushishi) visitarà com a convidat el 30 Manga Barcelona. Ell serà una de les presències més notables de saló d'enguany, al costat d'altres celebritats com Naoki Urasawa o Kamome Shirahama.

Hiroshi Nagahama


Nagahama fa anys que treballa en l'adaptació a l'anime del popular manga de terror Uzumaki de Junji Ito, publicat a l'estat espanyol per l'editorial Planeta. L'anunci de l'inici d'aquesta producció data del 2019, i malgrat la interferència de la pandèmia de la Covid-19 sovint s'ha especulat sobre la baixa qualitat del producte final. És per això que la data d'estrena d'Uzumaiki s'ha anat posposant fins a finals d'aquesta 2024, que es preveu que definitivament serà estrenada.

Uzumaki serà una minisèrie de quatre episodis produïda pel prestigiós estudi d'animació Productions I.G (Ghost in the Shell). Segons va revelar Junji Ito, aquesta minisèrie serà en blanc i negre de la mateixa manera que l'original. També, va comentar que el director Hiroshi Nagashima s'ha esforçat a aportar realisme a l'animació i el mateix to terrorífic que té el seu manga.

Veurem Uzumaki en primícia al 30 Manga Barcelona?

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris