El 4t FANTBOI tanca amb rècord de públic



El gran premi de 4t FANTBOI va ser concedit a La Mesita del Comedor de Caye Casas.




Només passa a Sant Boi de Llobregat


El festival de cinema fantàstic de Sant Boi de Llobregat, el FANTBOI, va abaixar la persiana de l'edició d'enguany amb una valoració molt positiva, segons relaten des de l'organització. L'esdeveniment es va celebrar entre el dijous 11 de juliol i el diumenge 14 de juliol, en una edició que tenia per leitmotiv "Only happens in Japan" i que es va desenvolupar principalment als locals de Can Castellet i Cal Ninyo del municipi del Baix Llobregat.

Més enllà de l'abundant oferta de cinema projectada, el FANTBOI va organitzar activitats com el Mercat, un photocoll amb una replica a escala 1:1 de la moto d'Akira (cortesia de Fooly Cosplay), i l'exitós dinar d'un entrepà creat pel xef Íñigo Sanz acompanyat d'un refrescant Poke vegà.

Ara bé, el FANTBOI és sinònim de cinema fantàstic i en aquesta 4ª edició se n'ha vist més que en les tres anteriors edicions. Cal destacar la jornada inaugural amb Imprint de Takashi Miike, el polèmic episodi de la sèrie Masters of Horror, on els assistents a la sessió van tenir la sorpresa de trobar-se amb un vídeo d'agraïment del director japonès, al qual l'organització havia concedit un premi honorífic que se li va donar en mà. La qualitat dels llargmetratges d'enguany es va veure acompanyada per un nou rècord en el nombre d'espectadors que van emplenar especialment les sessions de La Mesita del Comedor, Os reviento, a més de la ja mítica secció del Sang Boi i les maratons, tant la de la secció oficial de curts de diumenge com per primera vegada la marató nocturna.

El gran premi de 4t FANTBOI va ser concedit a La Mesita del Comedor de Caye Casas, el film català rodat a Terrassa que fins i tot va ser destacar per Stephen King. Un premi concedir per un jurat compost per l'especialista en Animació i FX José Luis Algar i la Tiktoker Noelia Galán. El segon premi concedit pel jurat del Sang Boi que va anar a parar al curtmetratge Sangría dirigit per Andrea Segarra.

El director Pol Digger va veure premiat el seu curtmetratge Sincopat a la secció oficial, guardó concedit pel públic assistent. El jurat d'animació, format per Karen Madrid, Raquel Gu i Llimoo va concedir el premi al curtmetratge asiàtic G-Man dirigit per Yuchen Liu. Al final de la gala es van anunciar els guanyadors de les mentories del Fantboi Lab, per a dos projectes d'allò més interessants que s'espera que puguin estrenar-se al següent Fantboi, que són Amantis i Recortes de personal.

El FANTBOI agraeix el suport de totes les persones que han fet possible la 4ª edició, inclòs l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i els patrocinadors. Finalment, confirmen que el 2025 hi haurà una nova edició del festival.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris