Sitges 2024: Primeres pel·lícules confirmades i convidats estrella

Imatge de 'A different man'

El millor cinema fantàstic d'enguany estarà al Sitges 2024. No s'ho perdran talents com Heather Langenkamp, Nick Frost, Corey Feldman i Fred Dekker.




Primers títols i primeres estrelles


Fa mesos que els engranatges del Festival de Sitges 2024 funcionen a ple rendiment per a planificar la que serà la 57a edició del festival, i fins avui no s'han conegut els primers convidats i pel·lícules seleccionades. Aquesta primera bateria de pel·lícules que seran presents a Sitges entre els dies 3 i 15 d'octubre inclou títols com 'Terrifier 3', 'Exhuma', 'Azrael', 'El baño del diablo' o 'A Different Man', així com la presència física de talents com Nick Frost, Corey Feldman, Christophe Gans i Fred Dekker.

Falten tres mesos per l'inici del Festival de Sitges 2024 i l'aficionat del cinema fantàstic ja coneix les primeres pel·lícules que es podran veure a Sitges. Destaquen obres com 'Apocalipsis Z: El principio del fin', adaptació del llibre homònim de Manuel Loureiro, que el director català Carles Torrens ha dirigit i que té una important participació catalana a la producció.

El llistat de pel·lícules confirmades s'extén fins a les 39 produccions nacionals i internacionals, moltes d'elles premières, amb títols molt esperats pels fans del gènere com la seqüela Terrifier 3, l'èxit coreà d'enguany Exhuma, la nova producció d'A24, 'A Different Man' o la francesa 'MadS' que promet ser una de les grans sensacions de SITGES2024. Un cinema de gènere fantàstic que acull els treballs de cineastes prestigiosos com Quentin Dupieux, Kiyoshi Kurosawa, Soi Cheang o Pablo Hernando, entre molts altres.

Podeu consultar el llistat de pel·lícules seleccionades a la part inferior de l'entrada.



Primers convidats del Sitges 2024


A Mike Flanagan, que recordem serà el gran convidat del Sitges 2024, se li suma una bateria de nous convidats que glamur i brilli-brill a la catifa vermella de l'Hotel Melià de Sitges.

Destaca Nick Frost un dels guardonats amb el Premi Honorífic Màquina del Temps. L'actor i guionista britànic va començar la seva carrera interpretativa en la fantàstica sèrie 'Spaced', però el seu salt a la fama en l'àmbit internacional no arribaria fins a 'Zombies Party' (2004), el brillant inici de la Trilogia del Cornetto d'Edgar Wright, que va coprotagonitzar al costat de Simon Pegg. La resta de les pel·lícules de la saga, 'Arma Fatal' (2007) i 'Bienvenidos al fin del mundo' (2013), van servir per a situar-lo definitivament com un dels actors britànics més hilarants dels últims temps.

També hi serà Corey Feldman, actor estatunidenc que també rebrà el Premi Honorífic Màquina del Temps. D'aquesta manera, el Festival de Sitges homenatja la carrera d'un dels actors clau del cinema fantàstic, amb una carrera de 50 anys que inclou èxits com 'Gremlins', 'Joves ocults', 'Les Tortugues Ninja' o 'Maverick'. També el 2000 va protagonitzar el cèlebre títol de culte 'The Birthday', d'Eugenio Mira. I continuant amb aquesta temàtica dels vuitanta, també s'ha anunciat la presència de Heather Langenkamp, la protagonista de 'Malson a Elm Street', una altra de les flamants guanyadores del Premi Honorífic Màquina del Temps.

Un altre dels Premis Honorífics Màquina del Temps és el del director, guionista i productor estatunidenc Fred Dekker. El californià va saltar a la fama en 1986, contribuint amb la història original que inspiraria a la saga de terror 'House'. Aquest mateix any es va estrenar com a director amb el títol de culte 'El terror llama a su puerta' i un any després, també com a director, va col·laborar per primera vegada amb Shane Black, qui es va encarregar del guió d''Una pandilla alucinante'. Com a director, també va participar en la saga 'RoboCop', dirigint una tercera part que va tenir a Frank Miller com a guionista. El 2018 s'invertirien els papers a 'Predator', amb Shane Black com a director i Fred Dekker com a guionista. Amb aquest premi, el Festival de Sitges homenatja una figura fonamental per a algunes de les sagues de terror més reconegudes de les últimes dècades.

El darrer Premi Honorífic Màquina del Temps anirà dirigit a un dels grans directors de culte del cinema de gènere italià: Ovidio G. Assonitis. El director, productor, guionista i executiu va produir títols de gènere, tant giallo com a diferents tipus de exploitaiton. L'any 1974 s'estrena com a director amb 'Beyond the Door' (títol que podrà veure's durant el Festival) i a partir d'aquest moment aniria intercalant produccions com 'Laure' (1976) o 'The Visitor' (1979). Amb aquest premi, el Festival de Sitges celebra una carrera multifacètica, així com el seu rol clau en el desenvolupament del cinema de gènere italià.

El Premi Nosferatu d'enguany recau en l'actor italià Fabio Testi. Amb una llarga carrera al cinema de gènere italià des de finals de la dècada dels seixanta, ha participat en films com '¿Qué habéis hecho con Solange?' (1972), 'Revolver' (1973), 'Los cuatro del apocalipsis' (1975) i 'Luca el contrabandista' (1980) de Lucio Fulci o 'Tráfico de menores' (1978). Més enllà del gènere, ha col·laborat amb alguns dels grans directors del segle XX com Vittorio De Sica o Andrej Zulawski.

També s'ha anunciat que la Federació Internacional de Festivals de Méliès ha decidit atorgar el Premi Méliès Career al cineasta francès Christophe Gans. Des de 'El libro de los muertos' (1993), la seva òpera prima, el director es va convertir en un dels grans referents del cinema fantàstic europeu. Posteriorment, pel·lícules com 'El pacto de los lobos' (2001) o 'Silent Hill' (2006) es van tornar clàssics de culte instantanis per als aficionats al cinema de terror. El seu nom se suma al d'una il·lustre llista de guardonats que inclou els noms de Paco Plaza, Lucile Hadzihalilovic o Álex de la Iglesia.

Pel que fa al Jurat oficial del Sitges 2024 que decidiran els premis de la Secció Oficial a Competició (SOFC) seran els ja esmentats Christophe Gans i Fred Dekker, la cineasta espanyola Carlota Pereda, l'escriptor i músic britànic Stephen Thrower i la directora del Fantastic Fest Lisa Dreyer.




Llistat de pel·lícules confirmades pel Sitges 2024



‘A Desert’ - Joshua Erkman (Estats Units)

‘A Different Man’ - Aaron Schimberg (Estats Units)

‘Apocalipsis Z: El principio del fin’ - Carles Torrens (Espanya)

‘Animale’ - Emma Benestan (França, Bèlgica, Arabia Saudí)

‘Azrael’ - E. L. Katz (Estats Units)

‘Chain Reactions’ - Alexandre O. Philippe (Estats Units)

‘Cloud’ - Kiyoshi Kurosawa (Japó)

‘Cuckoo’ - Tilman Singer (Alemanya / Estats Units)

‘Dead Mail’ - Joe DeBoer & Kyle McConaghy (Estats Units)

‘Diplodocus’ - Wojtek Wawszcyk (Polònia)

'El baño del diablo' - Severin Fiala & Veronika Franz (Austria)

‘Exhuma’ - Jang Jae-hyun (Corea del Sud)

‘Exorcismo’ - Alberto Sedano (Espanya)

‘Ghost Cat Anzu’ - Nobuhiro Yamashita & Yoko Kuno (Japó)

‘Grand Theft Hamlet’ - Sam Crane & Pinny Grylls (Gran Bretanya)

‘Handsome Guys’ - Nam Dong-hyup (Corea del Sud)

‘Krazy House’ - Steffen Haars & Flip Van der Kuil (Països Baixos)

‘MadS’ - David Moreau (França)

‘Mi bestia’ - Camila Beltrán (Colòmbia)

‘Night Call’ - Michiel Blanchart (França, Bèlgica)

‘Night Silence (Cisza Nocna)’ - Bartosz M. Kowalski (Polònia)

‘Noise’ - Kim Soo-jin (Corea del Sud)

‘Oddity’ - Damian Mc Carthy (Irlanda)

‘Peg O’ My Heart’ - Nick Cheung (Hong Kong)

‘Sauvages’ - Claude Barras (Suïssa)

‘Schirkoa: In Lies We Trust’ - Ishan Shukla (França)

‘Shelby Oaks’ - Chris Stuckmann (Estats Units)

‘Sister Midnight’ - Karan Kandhari (Gran Bretanya)

‘Spermageddon’ - Rasmus A. Sivertsen & Tommy Wirkola (Noruega)

‘Steppenwolf’ - Adilkhan Yerzhanov (Kazakhstan)

‘Terrifier 3’ - Damien Leone (Estats Units)

‘The Kingdom’ - Julien Colonna (França)

‘The Second Act’ - Quentin Dupieux (França)

‘The Storm’ - Yang Zhigang (Xina)

‘The Umbrella Fairy’ - Shen Jie (Xina)

‘Timestalker’ - Alice Lowe (Gran Bretanya)

‘Twilight of the Warriors: Walled In’ - Soi Cheang (Hong Kong)

‘Una ballena’ - Pablo Hernando (Espanya)

‘Zero’ - Jean Luc Herbulot (Estats Units) 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris