Folklore indonesi a 'Siksa Kubur' (2024) de Joko Anwar


Basada en un curtmetratge de Joko Anwar del 2012, el director oriental torna a explorar la cultura indonèsia a través del gènere de terror.




Màgia negra indonèsia


El mestre de terror indonesi Joko Anwar estrena enguany nova pel·lícula titulada Siksa Kubur (Grave Torture). Una producció basada en un curtmetratge seu del mateix títol estrenat el 2012 que explorava la cultura indonèsia a través del gènere.

El tràiler de la pel·lícula mostra una nova dosi del cinema que caracteritza Anwar, on el folklore local i la màgia negra hi tenen protagonisme. Amb guió del mateix director, Siksa Kubur desenvolupa aquesta història:

Després que els seus dos pares van ser víctimes d'atemptats suïcides, Sita va desconfiar de la religió. Des de llavors, l'objectiu de la Sita a la vida ha estat només un: trobar la persona més pecadora i quan aquesta persona mor, Sita vol entrar a la seva tomba per demostrar que el turment de la tomba no existeix i la religió no és real. Tanmateix, és clar que hi ha conseqüències nefastes per a aquells que no creuen.

L'actriu protagonista de Impetigore (també dirigida per Joko Anwar) Faradina Mufti, protagonitza ara Siksa Kubur. L'acompanyen Reza Rahadian, Muzzakki Ramdhan (La reina de la màgia negra), Christine Hakim (Impetigore) i Slamet Rahardjo. Tot plegat, un repartiment de nacionalitat indonèsia i, part d'ell, amb experiència al gènere de terror.

Siksa Kubur ha estat estrenada a cinemes del sud-est asiàtic i de l'Europa de l'Est (Rússia i Ucraïna). La circulació de la pel·lícula a festivals de cinema de gènere ja ha començat també i així posar-se a l'aparador del mercat mundial. La primera parada va ser la presentació del film al festival de Bucheon (Corea del Sud) el mes de juny.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris