'Crotón el Grande', pel·lícula póstuma de Paul Naschy, s’estrena al B-RETINA


Paul Naschy va escriure abans de morir Crotón el Grande, pel·lícula que Luís Colombo finalment ha dirigit.





Paul Naschy abans de morir


El festival de cinema de sèrie B de Cornellà de Llobregat, el B-Retina, celebrarà la seva 9a edició entre els dies 19 i 22 de setembre. “It’s a match” és el letimotiv d’enguany.

El programa d’activitats el podeu consulta a www.b-retina.cat, però pels més impacients us avancem quina és -si més no per a nosaltres- la pel·lícula més cridanera de l’edició: Crotón el Grande. Si el títol no us crida l’atenció, segur que us interessarà si us deiem que és l’última pel·lícula escrita per Paul Naschy. Recordem que el cineasta castellà va morir el 2009.

El director de la pel·lícula és Luis Colombo, que a més ha coescrit el guió. Els dos ja havien treballat junts a Empusa (2010), i ara Colombo a finalitzat l’obra pòstuma de Naschy. Val a dir que algunes escenes de recursos van ser filmades a Alacant pel propi Naschy.



Argument


Inspirada en La Strada (1954) de Federico Fellini, la pel·lícula transcorre durant la postguerra espanyola, en un circ ambulant. I explica la història d’un forçut de l’època, ja sense força, i d’un pallasso sense gràcia. En la seva misèria més absoluta, es dediquen a robar tombes.



Repartiment


El personatge de Crotón inicialment havia de ser interpretat per Naschy, però la seva defunció ho va aturar tot. El relleu l’ha pres Damián Varea, que està acompanyat al repartiment per Ricardo Pastor (Gedeón) i Silvia Galve (Cloe). El mateix Luis Colombo interpreta a un oficial nazi.



Estrena


Crotón el Grande será presentada mundialment al festival B-Retina el dijous 19 de setembre a les 18:30. Luís Colombo assistirà a la sessió i presentarà la pel·lícula i, en finalizar, oferirà un col·loqui amb el públic assistent.



On?


El festival B-Retina se celebra del 19 al 22 de setembre a l’Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N) de Cornellà de Llobregat. A la web oficial podeu consultar el programa d’activitats així com comprar les entrades.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris