"Párvulos", el món postapocalíptic d'Isaac Ezban


El director mexicà presenta una nova pel·lícula de terror sobre tres nens que viuen en una cabanya al bosc i que amaguen un secret al soterrani.





Un secret al soterrani


"Párvulos" és el títol del nou treball del director mexicà Isaac Ezban (Los Parecidos), una pel·lícula de terror que parla sobre la fi del món i que está protagonitzada per tres nens. Una obra que explora un món distòpic on una infecció ha transformat els malalts en uns éssers terrorífics i agressius.

La pel·lícula va ser presentada el festival Fantasia (Canadà) el mes de juliol, i les opinions que arriben -força positives, per cert- apunten que Párvulos es troba a mig camí d'una pel·lícula d'infectats i un coming of age. De fet, en paraules del director per a SensaCine "Existeixen moltes pel·lícules de zombis i infectats, però cap parla del que jo crec que és més interessant, que és que passaria si un familiar o amic s'infectés. Llavors, vaig preferir enfocar-la més en això".


Argument

El món s'enfonsa després d'una estranya infecció que ha transformat els malalts. Un món postapocalíptic on tres nens germans sobreviuen com poden en una cabanya decrèpita al mig del bosc, on hi amaguen un fosc i inquietant secret al soterrani...





Repartiment

La pel·lícula està protagonitzada pels joves Mateo Ortega, Leonardo Cervantes i Félix Farid principalment, a més de Noé Hernández, Juan Carlos Remolina i Carla Adell (El Habitante).


Producció

"Párvulos" és una producció de Red Elephan Films, propietat d'Isaac Ezban, que ha estat rodada a Mèxic. Aquesta empresa va iniciar la seva trajectòria amb El Incidente (2014), film suspens i fantasia que va circular per més de 40 festivals arreu del món, entre ells el de Cannes (sección Blood Window Midnight) i Sitges.

El 2022 també va produir Mal de Ojo, film de terror que va ser presentat al Festival de Sitges d'aquell any a la secció Panorama, la mateixa que acull enguany Párvulos.

Segons el director, el guió de la pel·lícula va ser escrit abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus.


Estrena

El festival de Sitges 2024 acull la presentació europea de Párvulos: Hijos del Apocalipsis amb una doble sessió al Cinema Escorxador. La primera és el divendres 4 d'octubre a les 08:15 i la segona el dissabte 5 d'octubre a les 23:15. En aquesta segona sessió hi assistirà part de l'equip de la pel·lícula.

Segons descriu la web del Festival, Párvulos és “Un singular coming of age el to de la qual bascula entre el conte de fades tenebrós i el cinema apocalíptic més sòrdid.


Isaac Ezban

Cineasta mexicà que va debutar al llargmetratge amb El Incidente (2014), pel·lícula seleccionada a desenes de festivals de cinema d'arreu del món. Un film que va obrir-li la porta a dirigir la que és considerada la seva millor pel·lícula: Los Parecidos (2015), amb la que guanyaria el premi Blood Window del Sitges 2015.

El 2018, Ezban deixaria Mèxic per treballar per la prestigiosa empresa canadenca Bron Studio, amb la que va dirigir Paral·lel, producció de ciència-ficció que va ser presentada també al Festival de Sitges d'aquell any. Al cap d'uns anys i alguns projectes fallits, el director mexicà acaba tornant a Mèxic on, amb la seva pròpia empresa productora Red Elephant Films, dirigí la terrorífica Mal de Ojo (2022). Párvulos (2024) és el seu nou treball.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris