Surrealisme i misteri a 'Centaures de la Nit' de Marc Recha


Marc Recha s'inspira lliurement en la vida i obra del fotògraf invident Evgen Bavčar.




El fotògraf invident més famós del món


Centaures de la Nit és la nova pel·lícula del director català Marc Recha, que presentarà mundialment al Festival de Sitges 2024. Una producció de misteri i suspens que s'inspira lliurement en la història real del fotògraf invident Evgen Bavčar, un creador d'imatges surrealistes de diverses temàtiques que li inspiraven records (a 11 anys perd la visió) i somnis.

El guió de la pel·lícula ha estat escrit per Nadine Lamari i el mateix Marc Recha, un duet que ja ha treballat a Les mans buides (2003), Petit Indi (2009) i Ruta salvatge (2023). Amb Centaures de la Nit, expliquen com un fotògraf eslovè i tres monjos surten a la caça d'unes relíquies amagades a un Monestir i allà acaba retrobant l'amor de la seva vida.

La pel·lícula va ser filmada al Monestir de Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà) durant el mes de febrer amb un equip professional d'unes cent persones. Segons el Diari de Tarragona, el rodatge es va dur a terme sense interferir en la vida monàstica dels monjos ni les visites turístiques a l'emplaçament. Part del repartiment de la pel·lícula està format per gent invident i no professional. Més enllà d'ells, també hi ha espai per actors amb rostres coneguts pel públic català, com són en Lluís Soler, la Montse Germán i la Muntsa Alcañiz.

L'estrena mundial de Centaures de la Nit al Festival de Sitges 2024 inclourà la presència de part de l'equip de la pel·lícula. La seva selecció pel festival és per a la secció Noves Visions, destinada a films de caràcter més independent i experimental.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris