TerrorMolins presenta cartell i primeres pel·lícules de la seva 43ª edició


Paco Ruíz ha dissenyat el cartell, on mostra una heroïna amb motoserra que fa homenatge a l'imaginari del terror rural dels anys setanta.



Molins de Rei amb el terror dels anys setanta


El Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, el TerrorMolins, ha mostrat el cartell de l'edició d'enguany i ha donat a conèixer les primeres pel·lícules que s'hi podran veure. Aquesta 43ª edició se celebrarà del 8 al 17 de novembre i té com a leitmotiv l'imaginari del terror rural dels anys setanta.


Cartell del 43è TerrorMolins

És precisament aquest imaginari rural el que ha inspirat l'artista Paco Ruiz a l'hora de dissenyar el cartell de 43è TerrorMolins, que porta l'espectador al cinema dels anys setanta amb obres com La matança de Texas (1974). La pel·lícula de Tobe Hooper és present al cartell dissenyat per Paco Ruiz, d'esperit pop i estètica de còmic d'aquell període. Capturant l'esperit vibrant i rebel de l'època. La referència del caràcter central, l'heroïna, és l'Ellen Ripley d'Alien, "una dona empoderada i capaç de deixar enrere l'estereotip de «damisel·la en perill» i assumir rols de lideratge i valentia", explica Ruiz. Val a dir que aquest disseny s'ha fet amb l'ajuda de la IA (intel·ligència artificial), de la mateixa manera que en l'edició del 2023.


Primeres pel·lícules

A més del cartell, TerrorMolins ha fet un primer avançament de les pel·lícules que es podran veure a la sala La Peni de Molins de Rei entre el 8 i 17 de novembre. Són cinc de les pel·lícules de terror més esperades de l'any, entre les quals destaquen 'MadS', 'Exhuma', 'Oddity' i 'Azrael'

Entre els primers títols confirmats de la 43a edició del TerrorMolins destaquen especialment dues nacionalitats: la francesa i la sud-coreana, cinema de gènere de les quals demostra trobar-se en molt bon estat de forma. Del país asiàtic arriba Exhuma, un film coprotagonitzat per Choi Min-sik (Old Boy) que va enlluernar el Festival de Berlín i que parla d'esperits malvats i traumes col·lectius a través de l'experiència d'una xamana a qui encomanen una perillosa missió en una zona remota del país. També coreana, i també de terror rural, és la comèdia negra Handsome Guys, film que beu de referents com Tucker & Dale vs Evil per explicar la història de dos amics que es traslladen a una caseta aïllada on els assetja una presència estranya. Amb un to igualment còmic i el protagonisme estel·lar de Nick Frost arriba el film neerlandès Krazy House. Una pel·lícula que comença com una sitcom familiar i innocent i que es converteix en una home invasion violenta i plena d'un humor negríssim. Un altre rostre conegut que passarà per les pantalles del TerrorMolins és el de l'actriu australiana Samara Weaving, protagonista d'un dels films de terror més esperats de l'any. Azrael, d'E.L. Katz (Cheap Thrills), és un viatge als inferns a través de cultes secrets i criatures de l'inframon que combina el survival amb alguns denominadors comuns del terror rural. A la irlandesa Oddity, premiada al prestigiós festival nord-americà SXSW i dirigida per Damian McCarthy (Caveat), l'assassinat d'una dona es converteix en l'obsessió de la seva germana, una audaç mèdium cega. I des de França arriben MadS, de David Moreau (Ils), un intensíssim viatge en temps real ple de droga, festa, sang i malsons, i Animale, d'Emma Benestan, història que barreja amb mestria les curses de braus a la Camarga francesa i el coming-of-age amb tocs de terror; una nova mostra dels grans talents femenins emergents en el cinema de gènere francès.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris